Steve Jobs'ın ardından

    
   
Bu sabahki koşuşturmacamın arasında, telefonumdan şöyle bir internete göz atarken önce Facebook'taki arkadaşlarımın paylaşımları gözüme çarpıyor. Hemen hurriyet.com'a girip acı gerçekle yüzleşiyorum. Sonrasında twitterdaki paylaşımları okuyorum vs. vs. 

Benim hiç iPhone'um olmadı, her Apple ürünü piyasaya çıkar çıkmaz koşturup satın alacak kadar param da olmadı hiç. Ama artık dünya Steve Jobs'un olmadığı bir yer ve bu tuhaf bir şekilde içimi burkuyor.

Peki neydi Steve Jobs'u tüm dünyaya bu denli sevdiren?

Başarı, zeka, yaratıcılık ve pazarlama yeteneğinin yanındaki biraz mütevazılık, içtenlik ve doğallık belki de.

Farklı alanlardaki insanları bilmem ama İşletme, Pazarlama ve Yönetim alanında eğitim görenler için anlamı büyüktür Steve Jobs'un. Bir çok insan için Steve Jobs denince akla iPhone gelirken, bizim 4 senemiz onunla ilgili başarı hikayeleri ve efsaneler ile geçti. Her İşletme Mühendisliği öğrencisinin kaçınılmaz sonuydu ona hayran olmak ve idol haline getirmek. Nitekim biz de öyle olduk.

Onsuz dünya biraz eksik, biraz nahoş olsa da büyütüp bugünlere getirdiği değer ve buluşlar, uygarlığımızın çok daha ilerilere taşınmasına en önemli katkıları yapmaya devam edecek kuşkusuz.

Yıllar önce izlediğim ve her bir cümlesi beynime kazınmış konuşmasıyla sizleri baş başa bırakıyorum.

Daima "Aç kalın, budala kalın." Eğer bu videoyu hala izlememiş olanlarınız varsa, söylediğim sözün anlamını videoyu izledikten sonra anlayacaksınız.


 
     
top