Hayat O Kadar Zor mu?


Evet, hatta o kadardan da daha zor olduğunu düşünüyorum bazen. O kadar zor ki, o kadar yani...


Keşke aklıma estikçe en güzel ve en hafif giysimi giyip çıksam sokaklara, birileri bana renkli bir dünya boyasa mutlu mesut yaşayıp gitsek sonra da. Ne yazık ki bu aralar onlara(!) benzemediğim için oyundan sık sık atılmaktayım. Ben en son üzerimde mavi elbisem kalakalmıştım öyle, hala da oralardayım sanırım. Neyse en azından mavi en sevdiğim renk :)


Ben hayatım boyunca hata yapmaktan çok korkan bir insan olmuşumdur, bunun en önemli nedeni de çevremdeki insanların benimle ilgili fikirlerini biraz fazla önemsemem galiba. Evet belki başkalarına karşı hatalar az oluyor bu şekilde davranınca, peki ya kendime karşı yaptığım hatalar? Bir insanın kendine ettiğini başka hiç kimse edemezmiş diye bir söz var ya anonim, valla doğru söze ne denir? Bu aralar kendime karşı yaptığım hatalar bini aştı, tren artık çoktan raydan çıktı. Hiçbir şey istediğim gibi olmuyor ne yazık ki. ama hala deli gibi hata yapmaktan korkuyorum. Keşke o bildik şiirin sözlerine azıcık da olsa kulak verebilsem:


"Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım."


Hata yapmayacağız derken hayatı kaçırıyoruz sanırım. Bari hata yapıyoruz, hep aynı hataları yapmasak da azıcık renk, yenilik gelse hayatımıza değil mi ama???


 

Yukarıdaki fotoğrafı çok eskiden bir web sitesinde görmüştüm, sizce de ana tema güzel değil mi? hep birbirinden farklı hatalar yap ve mutlu yaşa :D


Ben şahsen bundan sonra hep değişik hataları denemeye çalışacağım, size de aynısını yapmanızı şiddetle öneririm. Kalın sağlıcakla...



6 yorum var :):

Unknown dedi ki...

ben de sorarım öyleyse "bu işler o kadar kolay mı?" diye :)

hata yapmaktan korkmak insana fayda getirmiyor bence.. ama ben de düşünüyorum hatalarımda boğulduğumu zaman zaman.. toplaması da zor geliyor..

masal diyarına taşınmak istiyorum, hata yok tasa yok :)

catcherintherye dedi ki...

evett masal diyarı süper bir çözüm. haydi "olmayan ülke"ye gidelim seninle. eskiden beri imrenmişimdir zaten peter pan'e. masal diyarında yaşamak ve hiç büyümemek, hep çocuk kalmak. daha güzeli var mı şu dünyada?

Unknown dedi ki...

ben de neverland demek istedim türkçesi aklıma gelmeyince masal diyarına gideyim demiştim :))
öyleyse arayalım bulalım ve oraya gideliiiim!! :))

catcherintherye dedi ki...

gidelim gidelimm :)
peteeer seni bekliyoruzz...

catcherintherye dedi ki...

yaşlansınlar mı? bence hep genç kalalım hepimiz :)

catcherintherye dedi ki...

Bir şarkıyı anımsadım şimdi: "Her sabah bir dev masalında uyanınca hep çocuk kalmak, kurtulmak."

Yorum Gönder

top