Senin Burcun, Benim Burcum, Hepimizin Burcu :)



Hangi burç mu? Tabii ki de oğlak burcu.

Tamam burcumuzun çok değerli olduğunu savunurduk hep ve ileride tüm dünyayı oğlak burcu yapmak gibi emellerimiz vardı. Ama Türkiye'deki insanların en fazla bu burca mensup olduğunu görünce gerçekten küçük çaplı bir şaşkınlık yaşadım. Kim bilir belki de etrafta çok fazla oğlak olması pek de memnun olunacak bir şey değildir. Ne de olsa nadide olmak güzel.

Son nüfus sayımında burçlara göre nüfus şu şekildeymiş efendim:

Koç - 6.304.041
Boğa - 6.336.049
İkizler - 5.646.499
Yengeç - 7.964.783
Aslan - 5.204.819
Başak - 5.628.562
Terazi - 5.302.047
Akrep - 4.514.785
Yay - 4.206.969
Oğlak - 10.041.392
Kova - 6.499.345
Balık - 7.170.373

Ben yine de bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum. Çünkü etrafımda o kadar çok oğlak görmedim hayatım boyunca, aksine sürekli ikizler burcu kişilere çatıyorum.

Türkiye'de bu kadar çok oğlak olmasının nedeni; sakın anne-babaların çocuklarının nüfus kağıdını genellikle 1 Ocak'ta çıkarıyor olması olmasın? 1 Ocak oğlak burcuna dahil olduğu için, o insanların hepsinin oğlak burcundan olması da kaçınılmaz tabi ki de.

Yukarıdaki teorim doğru değilse bile ben bu işin arkasını kovalayacağım. Öyle körü körüne kabullenmemek lazım bu olayı. :)

Siz ne düşünüyorsunuz?

4 yorum var :):

Unknown dedi ki...

senin 1 ocak teorine bakarsak, ülkemizde en çok bulunan yengeç burcu mensuplarıdır, ki bir tanesi de benim:) bizim evde bile 2 yengeç bulunduğunu göz önüne alırsak bu teorinin de sağlam temeller üzerine kurulduğunu söyleyebiliriz :D

hayır da kan grubum da A(Rh+) zaten, nasıl bir iş bu anlamadım ki ben.. yerime imza atabilecek milyonlarca insan var şu ülkede:D

catcherintherye dedi ki...

yok canım yengeç de olamaz, ikizler burcunun en yaygın burç olduğu konusunda ısrar ediyorumm...
yakında belgelerimle gelicem :D

yerine imza atmak farklı bir olay canım, sırf kan grubu ve burçla olsaydı teeeyy...

ömür-berk dedi ki...

berk hesaplamış ki ilişkiye girme ayı tam olarak mart ayına denk geliyor bu da kedi ve bilimum canlılarının azdığı aylar:) insanoğlu değil mi haliyle oğlaklar fazla:) bence bu daha iyi bir teori:)

catcherintherye dedi ki...

o değil de zamanlama muhteşem olmuş. saat tam 00.00'da :)) hmm evet bu hesap da gayet doğru gibi, ama etrafınıza bir bakın allah aşkına o kadar da çok oğlak yok ki. var da ben mi görmüyorum ki acabaa???

Yorum Gönder

top