Bir Tavsiye

     
   
Bir tavsiye dediğime bakmayın, birden fazla olacak bugün tavsiyem size. Buraları uzun süredir boşladığımın farkındayım pekala da, ama bu süre zarfında deneyimlediğim bir kaç şey var. Bu deneyimlerimin sonucunda karar verdim tavsiye yazımı yazmaya da zaten, öyle uzun boylu bir şey değil canım mırın kırın etmeyin.



- Limon Ağacı kitabını okuyun, ama sakın ama sakın ilk baskısından okumayın. Çeviri rezalet. Öyle ki kitabı okurken İngilizce orijinal cümleyi tahmin edip, o cümleye göre kafamdan tekrar Türkçe'ye çeviri yapıyordum. Orijinal dilinde okuyun daha iyi. (Sonradan yayınevi çevirmeni değiştirmiş galiba yani diğer baskılar masum!)

- İstanbul Sapphire'e gidin gezin, ne biliyim oturun çay kahve için. Tüm bunlara tamam. Fakat sakın yanından yürüyerek geçmeye kalkmayın ben şahsen kaç kere uçma tehlikesi geçirdim. Yazıktır bünyenize, demedi demeyin.

- Ankaray'da elinizde çöp olduğu halde çöp kutusu bulurum umuduyla dolanıp durmayın etrafta, yok öyle bir şey, YOK!

- En son 3 sene önce girdiğiniz ALES'e tekrar girmeye niyetlenecek olursanız, evde çözüp de zamanı arttırdığınız geçmiş sorulara güvenerek "Zamanım artar, sıkılırsam çıkarım yeaa!" demeyin. Sonra sınavda sözele başladığınızda sadece yarım saat zaman kaldığını görür ve şok geçirirsiniz.

- Topuklularla yurdum kaldırımlarında uzuun bir süre yürümeye kalkmayın. Nasıl kaldırım yapıyorlarsa, Çin işkencesi yanında hafif kalır!

- Korku filmi sever olarak korku filmi izlemeye heveslenirseniz de gizli gizli tek başınıza izleyin. Yoksa siz korkmazsınız, çevrenizdekiler korkar, dolayısıyla siz korkarsınız : )


NOT: Buralar daha çok mülakat hikayeleriyle dolacak gibi görünüyor.
    
    

3 yorum var :):

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

uzun zamandır böyle güzel yazanlara rastlamıyordum.Heyecanlandım.
Biz Ankara da çöpleri çantamızda topluyoruz eve gelince atıyoruz hahah :D

catcherintherye dedi ki...

Teşekkür ederim, çok mutlu oldum :) Melih Başkan bu olaya bir el atar mı sizce?

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ben artık Ankara da değilim o yüzden Melih Gökçek ne yapar ne yapmaz artık ilgi alanımda değil :)

Yorum Gönder

top